fbpx

Eerste lustrum GJIZ gevierd

Dinsdag 21 juni 2016 vierde GJIZ haar eerste lustrum met een Social Simmer Seminar in Theater de Koornbeurs. Want als je jarig bent dan trakteer je!

Klanten en relaties werden bijgepraat over sociale media en de online ontwikkelingen. Daarvoor had ik drie gastsprekers uitgenodigd en het seminar zelf geopend met een terugblik op het ontstaan van GJIZ en hoe de ontwikkelingen van de sociale media platforms op dit moment zijn.

Met Dennis Kruithof van Masters in Telecom sprak ik over de veiligheid van zakelijke documenten op je smartphone. Jarno Duursma, trendwatcher en sociale media expert, had ik gevraagd om zijn visie te geven op het zakelijk gebruik van WhatsApp en hij gaf de ondernemers in de zaal handige tips. Duursma liet weten geen voorstander van vergaderen te zijn: ‘Maak een zakelijke WhatsApp groep aan. Iedereen appt zijn ideeën en iedereen komt aan het woord.’ Dit laatste is iets wat bij vergaderingen nog weleens een probleem kan zijn.

 

Veranderingen centraal in eerste lustrum

Hoe snel onze wereld verandert maakte ik duidelijk in een filmpje over de introductie van de mobiele telefoon. Wat vooral opvalt in dit filmpje, was de weerstand ertegen. Veel mensen zagen toen het nut er niet van in overal en altijd bereikbaar te zijn. Nienke Schaap van Inukzoek liet zien hoe organisaties en leidinggevenden soms worstelen met deze weerstand en wat je er zelf aan kunt doen. ‘De oplossing bevindt zich altijd buiten je comfortzone’, aldus Schaap.

 

We waren het qua sprekers erover eens dat offline contact essentieel blijft. Duursma: ‘Wanneer ik in een hotel incheck, vind ik het ook fijn, dat iemand mij welkom heet’. Voor mij was het een bewuste keuze om mijn lustrum te vieren in de vorm van een seminar. Ik geloof in de kracht van een gebalanceerd samenspel tussen on- en offline communicatie. Het versterkt elkaar.

Opkomst eerste lustrum

De opkomst was voor mij het leukste geschenk! Ik had mijn gasten gevraagd als ze daarnaast toch nog een presentje wilden geven, dit dan in de vorm van een donatie aan Stichting Present te doen. We hebben een mooi bedrag ontvangen, waarvoor dank. Echt fantastisch!

 

Reacties of vragen

Wilt u reageren? U kunt onderaan dit bericht een reactie plaatsen. Vragen over mijn eerste lustrum of een spreker/dagvoorzitter nodig? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 9 =