fbpx

Net even anders!

Als startende ondernemer moet je altijd veel bijzaken regelen (boekhouding, bankrekening, inschrijving KvK, huisstijl, enz). Meestal ervaren ondernemers die bijzaken als lastig. Zo moest ik voor LinkedIn (zakelijk online netwerk) een professionele foto laten maken. 

 

 

Net_even_anders!_GJIZ

Zeker omdat iedereen die vorig jaar op mijn domeinnaam GJIZ zou zoeken, op LinkedIn terecht zou komen. Een afspraak regelen en het ondergaan van de opnamen bleek allerminst lastig te zijn!  Ik had op Twitter namelijk een ‘fotoshoot op locatie’ voorbij zien komen. Het klonk speciaal en dat leek me wel wat. De persoon er achter kende ik van de buurt waar ik ben opgegroeid en ik gunde haar de opdracht.

 

 

Net_even_anders!_GJIZ

Ze kwam me van huis ophalen met de auto en bracht ons naar de locatie. Zo bleek de zeedijk voor ons beiden favoriet te zijn. We hadden het tijdens de autorit al direct over ons parttime ondernemerschap – ook zij was in 2011 gestart – en over onze dromen in de toekomst. We gingen helemaal op in ons gesprek waardoor we het weggetje richting de favoriete plek al voorbijreden. Toen we gearriveerd waren ging het gesprek gewoon verder en voor ik het wist werd ik al op de digitale plaat vastgelegd.

 

 

Net_even_anders!_GJIZ

Het voelde zo goed met haar in gesprek te zijn, waardoor de fotoshoot als vanzelf ging. Ik dacht nog, dat je altijd stil moest zijn als je bij een fotograaf op de foto ging… maar ze bleef maar vragen stellen en ik gaf als vanzelf antwoord. Ook benoemde ze een positieve eigenschap van mij, die ik eigenlijk zelf nooit had weten te benoemen. Heel bijzonder dat zij dat zo snel zag.

 

 

Net_even_anders!_GJIZ

Het was denk een uur later dat we terugreden naar huis en diezelfde dag nog kreeg ik al een voorproefje van de fotoshoot per e-mail toegestuurd. En een paar dagen later een link met alle foto’s (meer dan 100) en ook nog op een cd door de brievenbus. Wat ik zag was mezelf natuurlijk, maar ook hoe zij me had gezien.

 

 

Net_even_anders!_GJIZNet even anders!

Later dat jaar mocht ik ook nog even langskomen in de (thuis)studio en ook daar werd ik weer op dezelfde manier vastgelegd. Zijn de foto’s daarom zo natuurlijk geworden? Ik heb me dat een tijdje afgevraagd… misschien komt het gewoon om wie zij is en hoe ze fotografeert.

 

 

Net_even_anders!_GJIZ

Wie zij is? Haar naam is Jolanda Breidenbach, van fotones, creatieve fotografie: net even anders! Maar oordeel zelf maar! En ja, ik kan wel zeggen: deze bijzaak is een hoofdzaak geworden, omdat we veel met elkaar sparren. En dat is helemaal niet lastig, integendeel!

 

 

 

 

 

One thought on “Net even anders!

 1. Tineke Acda

  Wat leuk om te lezen,
  Toen ik de titel las, kon ik ook gelijk maar aan 1 iemand denken.
  Prachtig opgeschreven, deze blog kan zo in Jolanda haar portfolio…
  Fijne dag!
  Groetjesss

Comments are closed.