fbpx

Twee Facebookpagina’s samenvoegen

Soms krijg ik de vraag of ik kan helpen met het samenvoegen van twee Facebookpagina’s. Vaak bespreken we dan eerst wat van waarde is op de pagina’s en hoe groot de noodzaak is. Soms hevelen we berichten en foto’s over, vragen we fans zelf om de andere pagina te gaan liken en laten de likes op de pagina die er niet meer toe doet voor wat het is. Uiteindelijk verwijderden we dan die pagina, met het risico een paar fans te verliezen.

Sinds kort heb ik echter de optie om twee Facebookpagina’s samen te voegen. Het is wel een vrij rigoureuze wijze van samenvoegen, want je kan het niet meer ongedaan maken en raakt berichten en foto’s kwijt van de pagina’s die je samenvoegt. Vind-ik-leuks, recensies, beoordelingen en check-ins worden gecombineerd en blijven behouden. Maar het kan!

Nu ben ik eigenlijk benieuwd of iedereen met meerdere pagina’s de optie pagina samenvoegen heeft… en wie dit al eens succesvol heeft toegepast. Ik heb zelf dit proces nog niet kunnen doorlopen omdat ik geen pagina’s heb die hiervoor in aanmerking komen. Ook is mij nog niet duidelijk hoe je aan kan geven welke pagina je wilt behouden en welke je wil laten verwijderen. Daarnaast lijkt het me ook fijn om te weten hoelang het proces van samenvoegen ongeveer duurt.

Voor wie twee Facebookpagina’s zelf wil samenvoegen beschrijf ik hierna waar je de optie kunt vinden. De optie pagina’s samenvoegen tref je aan in het menu van je instellingen*. Facebook zegt er nog dit over:

“Je moet beheerder zijn van beide pagina’s, de pagina’s moeten dezelfde categorie vertegenwoordigen en vergelijkbare namen hebben om te kunnen worden samengevoegd. Als de pagina’s een fysieke locatie hebben, controleer je of de adressen overeenkomen.”Twee_Facebookpaginas_samenvoegen_GJIZ

Twee Facebookpagina’s samenvoegen

Zorg ervoor dat je met je persoonlijke profiel bent ingelogd. Ga via startpagina naar een van de pagina’s. Klik op instellingen. Je landt nu op het menu van de algemene instellingen. Sroll naar het één na laatste onderdeel en selecteer pagina’s samenvoegen. Klik vervolgens op dubbele pagina’s samenvoegen. Vervolgens kies je de beide pagina’s en volg je de aanwijzigingen op het scherm… Kan je het niet vinden probeer dan deze link: https://www.facebook.com/pages/merge. Laat me vooral weten hoe het proces daarna gaat**.

Is dit toch niet wat je wil dan is datgene wat ik beschrijf in de eerste alinea nog steeds een optie. Het is iets meer werk, maar je gepubliceerde berichten – waar je veel tijd en energie in hebt gestoken – raak je dan niet kwijt.

*Heb je de optie pagina’s samenvoegen niet, maar heb je wel een optie om een verzoek in te dienen? Dan is dat op dit moment de enige mogelijkheid voor jou. Facebook beoordeeld dan zelf of de pagina’s samengevoegd kunnen worden of niet.

—-

**Ervaring van Tu [toegevoegd op 2 februari 2015]
Naar aanleiding van een opmerking op deze blog heb ik contact gezocht met Tu. Hier beschrijf ik nu even haar ervaring:

Samenvatting ervaring Tu
Tu heeft de pagina met 25 recensies samengevoegd met de pagina die (nog) geen recensies had. Helaas is de pagina zonder recensies behouden gebleven.
Bij keuze 1 heeft ze de pagina ingevoerd die ze wou behouden, dit was de pagina met de meeste like’s. Bij keuze 2 heeft ze de pagina ingevoerd met de minste like’s en met de 25 recensies. Na samenvoegen had ze geen enkele recensie meer in tegenstelling van wat Facebook beweerd. Betekent dit dat het precies anders om moest? Waar legt Facebook dit dan uit? En stel dat je op beide pagina’s recensies had, voegt Facebook die dan samen? Ondanks Tu haar diverse pogingen om het probleem aan te kaarten bij Facebook, heeft ze tot nu toe geen reactie ontvangen. Heel vervelend!

Conclusie Twee Facebookpagina’s samenvoegen

Ik ben, zeker na de ervaring van Tu, er nog niet van overtuigd dat het samenvoegen van twee Facebookpagina’s een geweldige oplossing is.

14 thoughts on “Twee Facebookpagina’s samenvoegen

 1. Joelle

  Hallo Gea,

  Ik heb twee pagina’s die ik graag wil samenvoegen. Welke pagina ik ook als eerste toevoeg, ik krijg steeds de verkeerde pagina die FB wilt behouden. Namelijk de oudste pagina, en die met de minste likes.
  Heb jij enig idee hoe ik ervoor kan zorgen dat ik de juiste pagina behoud?

  Gr.
  Joelle

  Reply
  1. Gea Iedema Post author

   Dag Joelle,
   Helaas is het mij (nog) niet duidelijk hoe je aan kan geven welke pagina je wilt behouden en welke je wil laten verwijderen. Het liefst zou ik dan even met je mee willen kijken…
   Hartelijke groet,
   Gea Iedema
   @GJIZ

   Reply
 2. Chantal

  Hoe lang duurt het gemiddeld voor je hoort of het verzoek tot samenvoegen gehonoreerd wordt? Het is bij mij inmiddels bijna een half jaar geleden en heb nog steeds niks vernomen. Het verzoek ligt er nog wel, ik kan bijvoorbeeld niet de paginanaam wijzigen omdat er “recent al een verzoek voor de pagina is ingediend” (krijg ik dan als melding).

  Reply
  1. Gea Iedema Post author

   Dag Chantal,
   Wat vervelend voor je dat je al zolang wacht op een reactie van Facebook. Helaas heb ik geen idee hoelang zij gemiddeld doen over een verzoek tot samenvoegen. Misschien kan je dit als feedback aan hun doorgeven?
   Ga naar je pagina (in de webversie), klik in de witte menubalk op hulp en daarna op feedback geven. Dat is het enige wat ik op dit moment kan bedenken. Succes!
   Hartelijke groet,
   @GJIZ

   Reply
  1. Gea Iedema Post author

   Dag Anita,
   Je kon in het verleden de paginanaam van je zakelijke Facebookpagina niet meer wijzigen als die meer dan 200 likes had. Dat was destijds om “likefarming’ te voorkomen. Tegenwoordig controleert Facebook de naamswijziging en geeft daarop een goedkeuring of afwijzing. Of het aantal likes op dit moment een criterium is bij het samenvoegen van twee pagina’s is mij niet bekend.
   Zou je de ervaringen met mij willen delen als je het samenvoegen van twee Facebookpagina’s hebt kunnen uitvoeren?
   Alvast bedankt!
   Groet, Gea
   @GJIZ

   Reply
   1. Anita van der Geest-Buenen

    Het is gelukt heeft wel ruim een maand geduurd maar het is me gelukt. Het wijzigen van je paginanaam is geen probleem maar wel het samenvoegen. De pagina moet echt een kopie zijn van de pagina die je wilt samenvoegen.

    gr anita

    Reply
 3. Heidi

  Vraagje. Mijn vriend en ik zouden graag ons facebookaccounts samenvoegen tot 1 account. Kan dat? Hoe gaat dat in zijn werk?
  Dank je alvast voor de reactie… ?

  Reply
  1. Gea Iedema Post author

   Dag Heidi,
   In mijn blog doel ik op bedrijfspagina’s op Facebook. Ik help namelijk bedrijven met de profilering online op sociale media. Of het samenvoegen van persoonlijke accounts ook mogelijk is daarover moet ik je helaas het antwoord schuldig
   blijven.
   Hartelijke groet,
   @GJIZ

   Reply
 4. Tu

  Ik las uw blog maar nu is mijn vraag hoe kan het dat ik de stappen precies heb gevolgd en toch al mijn recensies kwijt ben ? Er stonden er 25 op mijn pagina en na samenvoegen ben ik alles kwijt. Kut facebook!

  Reply
  1. Gea Iedema

   Dag Tu,

   Wat vervelend om te horen! Ik kan me voorstellen dat je boos bent op Facebook.

   Welke pagina heb je eerst ingevoerd en welke bij de tweede keuze? Welke is behouden gebleven? De pagina zonder recensies? Of had je op beide nog recensies?

   Ik zou het in ieder geval rapporteren > via instellingen > een probleem rapporteren > er werkt iets niet. Misschien reageren ze.

   Graag blijf ik op de hoogte. Sterkte maar vooral succes!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =